סלק מעצמה תזונתית

222

הסלק בצורת הלב שלו, הצבעים העזים, הטעם הארצי, והיכולת להכתים את כל מה שנראה לעין כשפורסים אותו לקראת ארוחה. הוא מלא בוויטמינים חיוניים, מינרלים ותרכובות צמחיות, שלרבים מהם יש סגולות רפואיות. סלק הוא ירק שורש מזין המציע יתרונות בריאותיים רבים. הסלק ידוע כמאכל נפלא ומלא בתועלות בריאותיות, וגם כבסיס למרק קר-בורשט- חמיצה, אולם בהחלט ניתן להכין ממנו מרק חורפי נפלא. לדברי תמר ידין דיאטנית קלינית ,יועצת לחברת הרבלייף: "הסלק עשיר ברכיבים הטובים לניקוי רעלים ותחזוקה בריאה של הכבד, מעולה לתנועתיות המעיים ומניעת עצירות, משפר עיכול, מסייע בהורדת לחץ דם גבוה ונוגד דלקת עוצמתי". 
| jour-magazine.co.il
מרק סלק אדום, צילום דן פרץ

להכנת מרק סלק מנצח, פנינו לדיאטנית קלינית תמר ידין 

רכיבים: (6 מנות) –

חצי קילו סלק

2 גזרים

2 תפוחי אדמה

גבעול סלרי

2 עגבניות

כף מיץ לימון

2 כפיות מלח, כף פלפל שחור

כוסברה קצוצה

הוראות הכנה –

קולפים את הסלק (אם יש צורך), הגזר ותפוח האדמה ומכניסים בחתיכות לסיר.

מכסים את הירקות במים רותחים. לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה בסיר מכוסה למשך 20 דק'.

להוסיף את העגבניות החתוכות ופרוסות קטנות של הסלרי לסיר.

לתבל במיץ הלימון, המלח והפלפל.

לבשל בסיר מכוסה עד לריכוך מלא של הירקות.

בסיום, ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל המרק.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!