עדי שילון משתפת הצלחה מתוקה עם מתכון לטארט טאטאן לשנה החדשה

3143

| jour-magazine.co.il
צילום ערן לוי
טוויסט מקסים, עדי שילון, המגישה, הסופרת ואושיית הרשת הקולינרית רבת הכישרונות, מתבלת את עונת החגים. לאחרונה הוכתרה כפנים של מותג ההלבשה התחתונה היוקרתי JACK KUBA, ועדי גם משתפת את מתכון הטארט טאטאן המנצח שלה באתר שלהם. הקינוח המגרה הזה מושלם לשולחן החג, משלב מסורת עם נגיעה מהקסם הייחודי של עדי. כעת, מעריצים יכולים ליהנות גם מהלבשה תחתונה אופנתית וגם ממעדן טעים, מה שהופך את חגיגות השנה החדשה למיוחדות במיוחד.

רכיבים

10 תפוחים מזן גולדן דלישס

150 גרם סוכר

100 גרם חמאה

300 גרם בצק עלים איכותי

אופן הכנה

קולפים את התפוחים, חוצים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף פריזיאן.

ממיסים את הסוכר במחבת (בקוטר 25-26 ס"מ עם ידית מתכת) לקרמל.

מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עם כף עץ עד שהחמאה נמסה.

מסדרים את חצאי התפוחים על הקרמל בצורה מעגלית, כאשר הם "עומדים" על הקצה ולא שוכבים על הצד החתוך.

מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 40 דקות.

מרדדים את בצק העלים לקוטר של 30 ס"מ ומעבירים למקפיא.

מוציאים את המחבת מהתנור ומניחים לתפוחים להתקרר כ-5 דקות.

מכסים את התפוחים בבצק המרודד והמצונן, ודוחפים בעדינות את קצוות הבצק בין התפוחים לדפנות המחבת.

מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהבצק אפוי ושחום.

מוציאים מהתנור ושומרים כך עד להגשה.

מניחים את המחבת על אש בינונית ומצמצמים את הנוזלים שנוצרו בתהליך האפייה, תוך ניעור קל של המחבת כדי לוודא שהתפוחים לא נדבקים.

כאשר אין יותר נוזלים, מסירים מהאש ומניחים צלחת הגשה שטוחה מעל המחבת.

הופכים בזהירות בעזרת מגבת מטבח ומגישים לצד גלידה או קצפת לא ממותקת.

 

בתיאבון וחג שמח!

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!