בן & ג'ריס מציין יום חמאת הבוטנים הלאומי

326

חמאת בוטנים היא פינוק קולינרי שלמעשה היא לא המצאה מודרנית. חמאת בוטנים, כפי שהיא מוכרת כיום, קיימת רק קצת יותר ממאה שנים. ישנן עדויות לכך שעמי האצטקים והאינקה הקדומים טחנו בוטנים למעין משחה לפני כמה מאות שנים.
בן & ג'ריס מציין יום חמאת הבוטנים הלאומי | jour-magazine.co.il
מתכון פנקייק מושלם מבוטנים, בן אנד גריס, צילום יחצ

מידי שנה ב- 24 לינואר חוגגים בעולם את יום חמאת הבוטנים, אחד הממרחים הפופולריים והאהובים בארץ ובעולם..חמאת בוטנים הוא ממרח שעשוי מבוטנים מרוסקים וחמאה, והוא לא רק טעים, הוא גם מלא ביתרונות וסגולות למיניהן.

בן & ג'ריס מציע  לרגל יום חמאת הבוטנים  גלידת חמאת בוטנים עם חתיכות חמאת בוטנים מצופות פאדג' – פינט באטר קאפ.

בן & ג'ריס מציין יום חמאת הבוטנים הלאומי | jour-magazine.co.il
פיינט בוטנים באטר קאפ בן אנד גריס, צילום יחצ

מומחי גלידת בן & ג'ריס משתפים ב – 6  עובדות ששווה להכיר על חמאת הבוטנים –

לחמאת בוטנים שומנים וסיבים שיכולים לעזור לתחושת שובע לכמה שעות ורכיבים תזונתיים חיוניים כמו חלבונים, ויטמין B לסוגיו, ברזל, סידן ועוד.

בני שבט האינקה הכינו חמאת בוטנים בתור משחה שמקלה על כאב שיניים במאה הראשונה לספירה.

חמאת הבוטנים, כפי שאנו מכירים אותה כיום פחות או יותר, נרשמה כפטנט לראשונה בסוף המאה ה-19.

חמאת בוטנים היא מקור נהדר למגנזיום ואשלגן, שני מינרלים המסייעים לשליטה בלחץ הדם ואיזון הנתרן. במינון הנכון חמאת בוטנים יכולה לשפר את מאגרי התזונה של המינרלים החשובים.

צריכת חמאת בוטנים על בסיס יומי יכולה להגביר כימית את מצב הרוח וזאת בזכות מרכיב אחד – בטא-סיטוסטרול שנמצא בבוטנים. מחקרים מראים כי בטא-סיטוסטרול עשוי לשפר את תסמיני החרדה ודיכאון. יש המייחסים לו גם סגולות נוספות, כמו חיזוק המערכת החיסונית, מניעת סרטן ומחלות לב וכלי דם.

כמו כל דבר טעים צריך לדעת לאזן ולהימנע מלהפריז גם עם חמאת בוטנים. נכון שהיא  עשירה בכל טוב אבל היא מכילה גם קלוריות.

מתכון להכנת פנקייק גלידה בטעם חמאת בוטנים 

מצרכים ל-10 פנקייקים:

2 ביצים

פיינט גלידת פינט באטר קאפ

50 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

1.5 כוסות קמח תופח

תרסיס שמן

להגשה 

מייפל, בוטנים גרוסים, חמאת בוטנים או כל תוספת נוספת לבחירתכם.

אופן ההכנה 

שמים בקערה את הביצים, גלידת פינט באטר קאפ של בן & ג'ריס, חמאה ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים את הקמח התופח ומקפלים את הבלילה תוך כדי הוספה.

מחממים מחבת ומשמנים מעט.

עם המצקת יוצקים את הבלילה אל המחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות קטנות.

 הופכים את הפנקייק לצד השני עד הזהבה ומוציאים לצלחת.

 עם המצקת יוצקים את הבלילה אל המחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות קטנות.

חוזרים על הפעולות עם שאר הבלילה עד לסיומה.

ניתן להגיש עם זילופי מייפל, זילופי חמאת בוטנים, גלידה או כל תוספת נוספת לבחירתכם.

יום חמאת הבוטנים שמח וטעים.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!