רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים? הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו

תענוג קולינרי חורפי: התחממו עם אפונה וגזר

עם בוא החורף והתקצרות הימים, הגיע הזמן להתכרבל עם מאכלים שמחממים את הגוף והנשמה. ספוילר: מתכון מרק מפתה בדרך אליכם!
תענוג קולינרי חורפי: התחממו עם אפונה וגזר | jour-magazine.co.il
צילום יח"צ

תמר ידין, מומחית לתזונה קלינית ודיאטטיקה וחברת הוועדה המדעית של הרבלייף, שופכת אור על יתרונות שילוב אפונה וגזר בתזונה החורפית שלכם. 

אפונה, אותם כדורים ירוקים קטנים ועוצמתיים, שייכים למשפחת הקטניות והם מקור פנטסטי לפחמימות מורכבות. החורף הוא הזמן שלהם לזרוח. דלה בשומן, עשירה בחלבון ומלאה בסיבים תזונתיים, אפונה היא מרכיב חורפי חשוב מסיבה טובה. הם מאטים את ספיגת הפחמימות, שומרים על רמות סוכר מאוזנות בדם ומונעים עמידות לאינסולין. בנוסף, תכולת הסיבים הגבוהה שלהם מבטיחה שמערכת העיכול שלכם תפעל בצורה חלקה, ומונעת את עצירות החורף המטרידה.

אבל זה לא הכל! אפונה היא אוצר בלום של ויטמינים ונוגדי חמצון. הם עמוסים בוויטמינים מקבוצת B (B1, B2, B3, B6), החיוניים לייצור אנרגיה וחילוף חומרים, ובוויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה. ויטמין K באפונה מסייע בספיגת סידן, שומר על עצמות חזקות ומונע אוסטאופורוזיס. ואל נשכח את נוגדי החמצון – פלבנואידים, קרוטנואידים, פוליפנולים וחומצה פנולית – המגנים על התאים שלכם מפני רדיקלים חופשיים ודלקות. בין אם קפואה או יבשה, אפונה היא חובה בחורף.

גזר, הכוכבים הכתומים התוססים של עולם הירקות, אינם רק מצוינים למרקים ותבשילים. היתרונות הבריאותיים שלהם חורגים מעבר לטעמם הנפלא. גזר עשיר בנוגדי חמצון, ומתגאה ברמות גבוהות של ויטמין A (בטא-קרוטן) וויטמין C. נוגדי חמצון אלו נלחמים בלחץ חמצוני ודלקות, כאשר מספר מחקרים אף מצביעים על כך שצריכת גזר סדירה יכולה להגן מפני סוגי סרטן מסוימים ולעזור במניעת הצטברות כולסטרול רע בעורקים.

יתרה מכך, גזר עשיר בסיבים מסיסים, המסייעים לעיכול ומונעים עצירות. בין אם אתם מכרסמים אותם חיים, סוחטים אותם למיץ או מבשלים אותם למרק משביע, גזר הוא פלא חורפי.

מתכון: מרק אפונה וגזר חורפי מפתה

מצרכים (ל-6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 שקית אפונה קפואה
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל שחור, פלפל לבן
  • ג'ינג'ר מגורד
  • עלי בזיליקום לקישוט (אופציונלי)

 

אופן ההכנה מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הגזרים, מוסיפים את האפונה (לאחר השרייה קצרה במים רותחים להפשרה) ומערבבים היטב, מתבלים במלח, פלפל שחור וכפית פלפל לבן, מגררים כפית ג'ינג'ר ומוסיפים לסיר, יוצקים מים רותחים עד לכיסוי מלא של האפונה והגזר, מתקנים תיבול לפי הטעם, מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות, מצננים מעט, ולאחר מכן טוחנים למרקם הרצוי, מקשטים בעלי בזיליקום אם רוצים.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!