הרימון נחשב לאחד משבעת המינים ומסמל שפע, פריון וחכמה. כבר במקורות הקדומים מוזכרות סגולותיו הרפואיות, החל משימוש בקליפת הרימון לריפוי דימומים, פצעים וכוויות, ועד למחלות עור. יתרונותיו הברורים כוללים הורדת לחץ דם, שיפור אנמיה, מניעת דלקות ושיפור מדדי דלקתיות בגוף, כמו גם השפעה חיובית על רמות הכולסטרול.
תמר ידין, תזונאית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף, מציינת: "הייחודיות של הרימון טמונה בכך שלחלקים שונים שלו יש סגולות רפואיות שונות: הקליפה משמשת לריפוי פצעים וכוויות, מיץ הרימונים תורם לניקוי המעיים והכבד ומסייע במניעת דלקות, בעוד שגרעיני הרימון מחזקים את המערכת החיסונית ועשויים להוריד את לחץ הדם, כמו גם מכילים סיבים תזונתיים המקדמים את תנועתיות המעיים והעיכול."
טעמו של הרימון הוא חמוץ-מתוק והוא בעל מרקם מעט עפיץ. המתיקות נובעת מגלוקוז ופרוקטוז המצויים בו, בעוד שהחמיצות נובעת מחומרים הנקראים פוליפנולים, שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה. פוליפנולים נוספים אחראים לצבעו האדום של הרימון.
ארוחת בריאות בשילוב רימונים
100 גר' גרעיני רימון
כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
רבע כוס עלי נענע קצוצים
50 גר' פטה, 5%
100 גר' קינואה מבושלת, מקוררת
50 גר' גרעיני פיסטוק גרוסים
1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ
לרוטב
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש
כף סויה
כפית חרדל דיז'ון
מלח
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
פלפל
הוראות הכנה לערבב את הרוטב ולשים בקערת הסלט הקצוץ.