לרגל שבועות: תפוחי אדמה גראטן

198

חג השבועות הוא חג המסמל את חגיגת מתן התורה לעם ישראל בהר סיני. במהלך החג, נהוג לאכול מאפים ומאכלים המשלבים מוצרי חלב. רשת טיב טעם מציעה מתכון פשוט וקל להכנה של תפוחי אדמה גראטן, המתאים לכל המשפחה. המתכון מבטיח מרקם חלק ונעים וטעמים עדינים ועשירים.
לרגל שבועות: תפוחי אדמה גראטן | jour-magazine.co.il
טיב טעם גראטן תפוח אדמה צילום יח"צ

מרכיבים

8 יחי' תפו"א בינוניים קטנים מזן באטר או דזירה

1 ליטר חלב

חצי ליטר שמנת מתוקה

כף מלח

כפית פלפל שחור

חצי כפית מוסקט

3 ענפי מרווה

5 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

בכל תפו"א יוצרים חריצים במרווחים של 1מ"מ ועומק 2/3 מגודל תפו"א.

מניחים בסיר עם כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה.

במקביל מחממים תנור ל180 מעלות.

מוציאים בזהירות את תפו"א מהסיר לתבנית פיירקס, ומוסיפים את נוזלי הבישול מעל.

מעבירים לתנור החם לחצי שעה – 40 דקות, עד שתפו"א רכים, מושחמים ורוב הנוזלים מצומצמים. ומגישים חם.

 

את מוצרי טיב טעם ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות און ליין www.tivtaam.co.il. או באפליקציה – "טיב טעם בקליק.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!