לרגל שבועות: עוגת גבינה עם פירות יער

315

אין דבר שמייצג את חג השבועות יותר מעוגת גבינה. תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון לעוגת גבינה מועשרת בסיבים תזונתיים וללא גלוטן, המוכנה עם פירות יער.
| jour-magazine.co.il
צילום יח"צ

העוגה הזו פשוטה מאוד להכנה ומשתמשת במוצרי חלב דלי שומן ובמקמח תירס, מה שהופך אותה למתאימה גם לאנשים רגישים לגלוטן או שמתנעים ממנו. כדי להוסיף סיבים תזונתיים ומתיקות, הוספתי פירות יער לתערובת.

רכיבים לעוגה (תבנית ריבועית של 20*20)

  • 3 ביצים
  • מיכל וחצי גבינה לבנה 5%
  • חצי גביע שמנת חמוצה 9%
  • 1/4 כוס סוכר לבן או חום
  • 5 כפות קורנפלור
  • כפית תמצית וניל

רכיבים לציפוי העוגה

  • חצי גביע שמנת חמוצה 9% (סך הכל נשתמש בגביע אחד של שמנת חמוצה)
  • 5 כפות סוכר, לבן או חום
  • סלסלת תותים
  • חבילת אוכמניות

הכנת העוגה

  1. יש לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. להפריד את הביצים
  3. במיקסר להקציף את החלמונים המופרדים עם הסוכר
  4. לערבב את הקציפה עם קורנפלור, גבינה לבנה ולהוסיף את כפית תמצית הווניל.
  5. להעביר את הכל לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת השחמה בחלקה העליון.
  6. להוציא מהתנור ולצנן מעט
  7. לערבב היטב את השמנת והסוכר ולמרוח בשכבה אחידה על העוגה
  8. מקררים למספר שעות במקרר
  9. לפני ההגשה לפזר את הפירות השטופים והמיובשים ממים על העוגה.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!