רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים? הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו

לערב חג השני של פסח – גן עדן משוקולד

תשכחו מכל מה שידעתם על עוגות שוקולד ללא קמח, העוגה הזו היא הדבר האמיתי. עם שלושה מרכיבים בלבד, 10 דקות הכנה ורבע שעה אפייה תקבלו את עוגת השוקולד הכי שוקולדית, טעימה ומיוחדת שיצא לכם לאכול בחג הזה ובכלל. עוגה חובה לכל מכורי השוקולד!
לערב חג שני של פסח גן עדן משוקולד | jour-magazine.co.il
bakery

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

450 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי 65%-70% מוצקי קקאו
215 גרם חמאה
6 ביצים גודל L

  • שמים את השוקולד המריר והחמאה בקערה וממיסים אותם יחד על גבי סיר עם מים על אש בינונית (בן מארי). חשוב שהקערה לא תיגע במים.
  • אפשר להמיס את השוקולד והחמאה גם בפולסים במיקרוגל אבל נצטרך את הבן מארי בהמשך בכל מקרה
  • כשכל השוקולד והחמאה נמסים, מערבבים אותם היטב ומסירים מהאש
  • שמים את הביצים בקערת מיקסר ומחממים אותה גם כן על בן מארי עד שהביצים חמימות למגע
  • מסירים מהאש ומעבירים אל המיקסר עם וו בלון. מקציפים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד
  • מקפלים כמחצית מהקצף אל תערובת השוקולד והחמאה ולאחר מכן מקפלים את המחצית השנייה
  • מרפדים תחתית של תבנית קפיצית או רינג בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות
  • עוטפים את התבנית או הרינג מלמטה ומסביב בנייר כסף הדוק ומניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ומעט עמוקה
  • יוצקים את התערובת המוכנה אל התבנית ומיישרים מעט
  • מחממים תנור ל-220 מעלות על טורבו
  • יוצקים מים רותחים (אפשר מהבן מארי) אל התבנית העמוקה מסביב לעוגה
  • אופים 5 דקות ואז מכסים את החלק העליון של התבנית בנייר כסף ואופים 10 דקות נוספות
  • מוציאים מהתנור ומעבירים את העוגה מאמבט המים אל משטח נקי
  • מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר כ-45 דקות
  • מעבירים את העוגה אל המקרר להתייצבות כ-3-4 שעות ואז מחלצים בזהירות מהתבנית
  • העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר אך ניתן לאכול אותה גם קרה מהמקרר שם היא תישמר עד שבוע
  • מומלץ להגיש את העוגה עם מעט קצפת ליד.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!