איך נהנים מהמאכל המושחת של חנוכה מבלי להשמין?
חג החנוכה הוא אולי אחד החגים עם הכי הרבה ייסורי מצפון. אז איך בכל זאת אפשר להנות מסופגניות ועדיין לשמור על המשקל והבריאות? פנינו לדיאטנית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף שתפנק אותנו במתכון להכנת סופגניות אפויות עשויות מתערובת קמחים.
מצרכים (14 יחידות)
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
- 1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה.
ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח סה"כ תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו. - כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 2 ביצים
- גביע אשל/יוגורט- רצוי 4.5% שומן
- 14 כפיות של ריבת תותים
- אבקת סוכר להגשה- אופציונלי
הוראות הכנה
- ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה, ללא גושים.
- חממו תנור ל-180 מעלות.
- שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, כי לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה.
- הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.
- לאפות את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.
- הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.
- ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר- לבחירתכם.
ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת)