אטריות אודון מוקפצות בקארי ובוטנים – מתכון בסגנון תאילנדי

206

 למי שחושב שאוכל טבעוני זה רק סלטים ושייקים, תחשבו שוב. איתי שפיגל, הגאון הקולינרי מאחורי בית הקפה "ביגה", רקח מנה מפוארת שתגרום לחיך שלכם לרקוד משמחה.
אטריות אודון מוקפצות בקארי ובוטנים – מתכון בסגנון תאילנדי | jour-magazine.co.il
צילום באדיבות ביגה

איתי שפיגל מבית הקפה "ביגה" חושף מטעם טבעוני מענג

הכירו את אטריות האודון המוקפצות בקארי ובוטנים – בסגנון תאילנדי. המנה עמוסה בטעמים, עם נגיעה חריפה, והיא טבעונית לחלוטין. והחלק הכי טוב? אתם יכולים להכין אותה בקלות בבית!

רשימת המצרכים

ראשית, בואו נדבר על מה שתצטרכו כדי ליצור את המנה הנפלאה הזו:

חבילת אטריות אודון ארוזות בוואקום (כי למי יש זמן להכין אטריות מאפס?)

150 מ"ל של בסיס רוטב קארי אדום (בצורה נוזלית, כמובן)

1 ליטר חלב קוקוס (טוב קרמי)

30 מ"ל שמן סויה

17 גרם סוכר (רק קצת כדי לאזן את החריפות)

פטריות שיטאקי מיובשות

חופן עלי בזיליקום (לפחות 5, אבל אף אחד לא מונע מכם להוסיף עוד)

בצל ירוק פרוס דק

100 גרם טופו, חתוך לקוביות של 1×1 ס"מ

כף גדושה של בוטנים גרוסים לסיום פריך

מכינים את הקסם

ועכשיו לחלק הכיפי – הכנת המנה. הנה המדריך של שפיגל, צעד אחר צעד:

  • הרוטב: בסיר קטן, שלבו את חלב הקוקוס, הסוכר, שמן הסויה ובסיס הקארי הנוזלי. חממו תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר. לאחר שהכל מעורבב, כבו את האש. קלי קלות.

  • פטריות שיטאקי: זרקו 5 פטריות שיטאקי מיובשות לסיר, כסו אותן במים, הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה כ-20 דקות. לאחר מכן, צננו, סננו ופרסו את הפטריות דק לאחר הסרת הגבעולים.

  • הכנת הטופו: השרו את קוביות הטופו במעט רוטב סויה או טריאקי מדולל, סננו ולאחר מכן טגנו קלות עד להזהבה. רק שימו לב לא לשרוף אותן – אף אחד לא אוהב טופו מר.

מאחדים את הכל

במחבת גדולה או בווק, חממו מעט שמן סויה. הוסיפו את פטריות השיטאקי הפרוסות, קוביות הטופו והבצל הירוק. טגנו במשך כמה דקות עד שהכל מבושל היטב. שפכו את רוטב הקארי שהכנתם, ערבבו היטב ולאחר מכן הוסיפו את אטריות האודון. טגנו עד שהאטריות מצופות היטב ברוטב. לבסוף, קשטו בעלי בזיליקום ובוטנים גרוסים.

תענוג טבעוני

אטריות האודון המוקפצות של שפיגל הן לא רק פינוק לחיך, אלא גם קריצה לאורח חיים בריא יותר. תזונה טבעונית עשירה בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומרים מזינים חיוניים כמו אשלגן, מגנזיום וחומצה פולית.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!