אביב הגיע: את הקציצות האלה לא תרצו לפספס

151

מתכון מנצח לחג הפסח, הן מהוות ארוחה שלמה, מזינה ומגוונת וילדים כמו גם מבוגרים מתפתים אחריהן. תמר ידין, דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף מציעה מתכון מנצח של קציצות בשר אפויות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה, פשוט, קל להכנה, משביע וטעים.
אביב הגיע: את הקציצות האלה לא תרצו לפספס | jour-magazine.co.il
קציצות אפויות עם תפוחי אדמה צילום יחצ

רכיבים 

חצי קילו בשר בקר דל שומן טחון, בצל חתוך דק, 2 ביצים בינוניות, 1/4 כוס פירורי קמח מצה, כף פפריקה מתוקה, כף תבלין גריל, כף כורכום, שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל, 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק, מים רותחים, 2 כפות שמן זית.

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות, קולפים את תפוחי האדמה, מרתיחים בסיר עם מים ומלח (כחצי כפית) למשך כחצי שעה. מסננים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית תבנית אפייה, לערבב את הבשר עם בצל קצוץ בקערה, להוסיף את הביצים, פירורי המצה, תבלינים, שום, שמן וירק ולערבב היטב, ממקמים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה ומוסיפים מעט שמן מעל, את תבנית הקציצות מניחים במדף מעל התבנית עם תפוחי האדמה, אופים את הקציצות ותפוחי האדמה כחצי שעה, עד שהקציצות רכות

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצה להתעדכן בכתבות על הנושאים הכי חמים?
הירשמי עכשיו לניוזלטר שלנו!